Veilig en gecertificeerd. Hoe zet je drums vast op een pallet en trailer?

Drumclip als een efficiënte, effectieve verpakkingsoplossing. Het gebruik van Drumclip in combinatie met de juiste strappingsoplossingen zorgt ervoor dat afval tot een minimum wordt beperkt en voorkomt schade, vertraging en risico’s tijdens het transport. Vraag een afspraak aan als u benieuwd bent hoe wij uw transportprocessen kunnen verbeteren.

Voor het gebruik van Drumclips

Bewaar uw drumclips op de juiste manier

De Drumclips moeten droog, matig verwarmd en tegen zonlicht en mechanische schade worden beschermd. De Drumclip kan niet worden gedroogd of opgeslagen in de buurt van vuur of op plaatsen met hoge temperaturen. De temperaturen waarbij de Drumclip kan worden gebruikt liggen tussen -10 Graden Celsius en +50 Graden Celsius.

Controleer uw Drumclips

Controleer de Drumclip op beschadigingen. Indien de Drumclip in contact is geweest met chemicaliën of op een andere manier is beschadigd, gebruik deze Drumclip dan niet meer.

Controleer de productiedatum op de Drumclip. U kunt de Drumclip niet gebruiken als de productiedatum meer dan twee jaar oud is. Mijn Drumclips zijn ouder dan 2 jaar.

Hoe Drumclip te gebruiken

6 stappen naar een gecertificeerde en veilige oplossing

Volg deze 6 eenvoudige stappen voor een gecertificeerde en veilige oplossing om uw drums te vervoeren. Doe dit en de pallets met drums zijn nu gecertificeerd volgens DIN EN 12195-1:2010 van TUV Rheinland.

Stap 1: Vier drums op een pallet

Plaats vier UN200-liter drums op een houten pallet. U kunt Tight-Head of Open-Head drums gebruiken. Voor de kunststof drums van 200 liter is de procedure iets anders. Wij leggen deze procedure verder uit op deze pagina.
Zorg ervoor dat de afmetingen en de kwaliteit van de pallet voldoende zijn.

Stap 2 | Twee Drumclips

Plaats twee Drumclips tegenover elkaar tussen twee drums aan de buitenkant van de drums met de brede kant van de Drumclip naar buiten gericht.

Stap 3 | Horizontale strap

Span een strap horizontaal in het midden van de drums. Je gebruikt hiervoor straps van Signode of Cordstrap.

Stap 4 | Verticale strap

Span een strap verticaal over de twee Drumclips en onder de pallet. Je gebruikt hiervoor ook straps van Signode of Cordstrap.

De drums zijn nu op de pallet vastgezet en gecertificeerd volgens ISTA 3E Pallet Stability en EUMOS 40509.

Stap 5 | Zet ze in de trailer

Gebruik een vorkheftruck om de pallet(s) met drums in een trailer te plaatsen, met de buitenste Drumclips blootgesteld aan de buitenkant van de trailer. U kunt de pallets in enkele of dubbele rijen plaatsen. Zorg ervoor dat de pallets worden geplaatst op antislipmatten met een minimale weerstand van 0,6 Mu.

Stap 6 | Zet de lading vast op de trailer

Gebruik een spanband met een minimale StF-waarde van 350 DaN voor een dubbele rij drums.
Leg de band over de drums en de drumclip, zodat de band zich tussen de bandgeleiders van de Drumclip bevindt.
Zorg ervoor dat de spanband niet gedraaid is. De spanband moet aan beide zijden van het voertuig worden geplaatst onder de horizontale strap die in stap 3 is vastgezet.
Bevestig de spanhaken aan de verankeringspunten en zet de pallets vast aan het voertuig met een ergo-ratel.

Handleidingen en instructies

Download hier onze handleidingen en instructies.

De gebruikershandleiding dient als leidraad voor professioneel gebruik van de Drumclip als hulpmiddel om de lading vast te zetten.

In deze handleiding vindt u gedetailleerde productinformatie, certificeringen en bijbehorende rapporten. Vind alles wat je nodig hebt voor het juiste gebruik van de Drumclip.

Het is ook mogelijk om onze instructievideo’s op YouTube te bekijken.

Handleidingen

Instructies Drumclip Groen

Instructies Drumclip Oranje

Drumclip voor ladingzekering

Richtlijnen voor de VS en Canada

De Drumclip is een gepatenteerd hulpmiddel voor het vastzetten van vaten op pallets, in trailers en in containers tijdens transport. Drumclip is gevestigd in Nederland en heeft een Europese certificering van TÜV (Duitsland). De Drumclip is een product dat voldoet aan de Europese transportnormen en erkend is om zijn degelijkheid, veiligheid en doeltreffendheid bij het vastzetten van de lading.

Het product is ook geschikt en in overeenstemming met de Noord-Amerikaanse, Canadese en Mexicaanse richtlijnen. Aanvullende naleving van plaatselijke voorschriften blijft te allen tijde de verantwoordelijkheid van de gebruiker. In de VS en Canada voldoet Drumclip aan de voorschriften van de Federal Motor Carrier Safety Administration (FMCSA), die ervoor zorgt dat lading wordt vastgezet om te voorkomen dat deze verschuift of valt van commerciële voertuigen in het interstatelijke verkeer.

U.S. Cargo Securement Rules en AAR Intermodal Loading Guide:

  • Amerikaanse voorschriften vereisen geen naleving van Europese normen, maar richten zich op het veilig en effectief vastzetten van ladingen.
  • Drumclip is opgenomen in de Intermodal Loading uitgegeven door de American Association for Railroads, vanaf januari 2024.
De Drumclip heeft een handleiding, ontworpen als handleiding voor iedereen die professioneel met de Drumclip werkt en beschrijft relevante informatie over het product.

Compliance-eisen voor een gecertificeerde oplossing

De certificaten TÜV Rheinland, ISTA 3E Pallet Stability en EUMOS 40509 zijn behaald in combinatie met strappingsmaterialen van onze partners Signode en Cordstrap.

Om aan de strenge certificatie-eisen te voldoen, moeten materialen worden gebruikt van een van deze 2 genoemde strappingsfabrikanten.

De volgende materialen moeten worden gebruikt:

  • Twee Signode Tenax T2220 Polyester straps in combinatie met Signode BXT3-19 omsnoeringsmachine om de straps aan te spannen.
  • Twee Cordstrap CC65 straps en twee CB6S gespen in combinatie met Cordstrap CT25 of CTT25 handspanner om de straps aan te spannen.
  • Anit-slipmatten met een minimale wrijvingsweerstand van 0,6 Mu voor onder elke pallet.
  • Spanband (50mm LC=2.500 daN) om de pallets met drums aan de trailer vast te maken.

Certificaten

Veiligheid is onze eerste prioriteit. Drumclip is getest en gecertificeerd volgens lokale en internationale normen voor ladingzekering met TÜV Rheinland volgens DIN EN 12642 Annex B, voor transport volgens DIN EN 12195-1:2010, voor palletstabiliteit volgens ISTA-3 certificering, en EUMOS 40509 voor ladingveiligheid.

Request form

Aanvraagformulier